5 biserici fortificate din Transilvania

APRECIAZA ACEST ARTICOL>>>

Transilvania un loc deosebit, ce a facut de-alungul timpului obiectul multor stapaniri fie ele otomane, habsburgice sau unguresti. Printre semintiile ce au fost colonizate de cotropitori in Transilvania, se află si sasii, mestesugari desavarsiti si creatori ale celor mai frumoase biserici fortificate din Romania.

In acest articol, vom prezenta 5 biserici fortificate din Transilvania, biserici ce vi le recomandam pentru un circuit turistic sau chiar o expeditie individuala.

Biserica fortificată din satul Viscri, din judetul Brasov, unde recent Printul Charles a achizitionat cateva proprietati este pur si simplu deosebita, imaginea acestei mici foste cetati sasesti, cu zid rotund ce inconjoară a frumoasă biserica evanghelica tip sala, te va impresiona de la prima vedere.

Biserici fortificate ale sasilor din Transilvania – DVD de vizionat
biserica fortificata viscri

Biserica fortificata din Rotbav, judetul Brasov, este un monument cu o vechime de 760 ani. Biserica, de tip romanic, a fost imprejmuita de zidul ce se observa si astazi, de catre comunitatea de sasi ce se afla aici, pentru a se apara de raidurile otomane. Cetatea de tip sasesc astfel costruita,se afla la o distanta de  23 km de Brașov pe drumul national 13 (DN 13).
biserica fortificata rotbav
Biserica fortificata din Biertan este practic este o constructie complexa, construita in secolul 12 in satul Biertan din judetul Sibiu, este opera primelor comunitati de sasi asezate in Transilvania. In Biertan, vei gasi practic un complex de fortificatii, din care face parte si o biserica deosebit de frumoasa, asezata pe un deal in mijlocul fortificatiilor din centrul satului Biertan.

biserica fortificata din Biertan
sursa: Sorin Onisor

Biserica fortificata din Cloasterf, Mures, a fost construita in secolul 16 in doar 3 ani. Biserica este de asemenea prevazută cu fante de tragere şi alte detalii menite apararii. In interiorul acesteia, va va surprinde arhitectura dar si cateva balcoane lucrate in lemn si pictate maiestuos.
biserica fortificata din cloasterf
sursa: Transilvania Medievala

Biserica fortificata din Bazna, localizata in judetul Sibiu, este precum celelalte biserici fortificate prezentate, o cetate de tip taranesc cu biserica in centru. Aceasta biserica fortificata din Bazna se gaseste la o distanta de 18 km de Medias si 22 km de Tarnaveni. Incinta fortificata a bisericii se bucura de o multitudine de detalii interesante, precum turnuri si bastioane.
biserica fortificata din bazna
sursa: Ghid Video Turistic

Transilvania este un loc bun de vizitat de catre toti turistii, atat cei straini cat si cei autohtoni, avand capacitatea de a surprinde la fiecare pas.

free hit counter code