9 utilizari pentru sarea de masa

APRECIAZA ACEST ARTICOL>>>

Sarea de masa este un ingredient nelipsit din casa fiecarei persoane din Romania, fie ca este folosita sa dea gust diferitelor alimente sau in alte scopuri, sarea este indispensabila unei vieti normale.

Ceea ce poate nu stiu multi dintre dumneavoastra, este faptul ca sarea de masa sau clorura de sodiu, cealalta denumire sub care este cunoscuta, poate avea mult mai multe utilizari in gospodaria fiecaruia dintre noi, utilizari pe care vi le vom enumera in randurile urmatoare.

1. Sarea de masa poate fi folosita sa spalam copertinele din baie in momentul cand le achizitionam, astfel ele nu vor mai prinde mucegai niciodata datorita umiditatii din baie.

2. Sarea de masa, poate fi folosita pentru a scapa de senzatia de mancarime cauzata de muscaturile tantarilor, prin simpla inmuiere a unui deget in apa si dupa in sare, urmand masarea usoara a locului muscaturii

3. Sarea de masa poate previne uleiul incins sa sara din tigaie, tot ce trebuie sa faci inainte de a praji ceva, este sa pui un pic de sare in tigaie.

4. Sarea de masa, ambalata in saculeti textili si introdusa in incaltaminte, va neutraliza mirosurile neplacute din interiorul acestora.

5. Pentru a scapa de furnici, combina sare și apă într-un raport de 1:4 într-o sticlă. Da cu această soluție, în cazul în care vezi furnicile strangandu-se intr-un loc, sau pur și simplu presara putina sare peste acele zone.

6. Păstreaza feliile de fructe si legume proaspete si ferite de aspectul maroniu pe care il capata daca le lasam in aer, punându-le într-un vas plin cu apă sărată.

7. Uleiurile din usturoi si ceapa lasa un miros aparte pe mâini după ce gătim. Cu toate acestea, soluția este destul de simpla: udati mâinile, frecati-le peste tot cu sare, apoi clatiti si veti scapa de miros.

8. Pentru a îndepărta petele de pe fierul de calcat, setati fierul de călcat la cea mai înaltă temperatură, presarati putina sare pe o bucată de carton subtire, și trece fierul încins peste ea.

9. Freaca interiorul ferestrelor cu un burete înmuiat în apă sărata si ele nu vor mai ingheta. O altă modalitate de a preveni ferestrele de la inghet în vremea rece este de a păstra un sac mic din panza pe pervazul ferestrei dumneavoastră.

free hit counter code