Baile Felix -atractii turistice,cazare,preturi stranduri si rezervatia de nuferi

APRECIAZA ACEST ARTICOL>>>

Baile Felix este o statiune balneoclimaterica pozitionata in NV Romaniei,in judetul Bihor,situata la o „aruncatura de bat” de orasul Oradea si foarte aproape de vama Bors,la o distanta de 22 km de aceasta.

Istoria acestor bai,incepe in anul 1000,cand un calugar pe nume Felix,care se intampla sa fie si parohul mănăstirii din Sînmartin de la acea vreme.Pe la 1711 incep sa apara primele cladiri in Baile Felix,pe atunci statiunea fiind numita „baia lui Felix”.
Apollo baile felix
Pe langa izvoarele cu apa termala atat de recomandate de medicii internisti pentru diferitele afectiuni ale organismului uman,Baile Felix se poate lauda si cu alte atractii turistice,precum o biserica din lemn ce poarta hramul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril,ce este pozitionata in centrul statiunii Baile Felix.
Biserica de lemn Baile Felix - foto Bogdan Ilieş
Biserica din lemn din Baile Felix a fost construita in anul 1785 in locul unei biserici mult mai vechi si a fost mutata din comuna Brusturi,dupa ce,timp de cativa ani a fost parte integranta a Muzeului Tarii Crisurilor.

O alta atractie turistica unica in Romania este rezervatia de nuferi subtropicali de apa termala din cadrul Bailor Felix,ce gazduieste deasemenea specii rare de lotusi,pesti exotici si broaste testoase.
nuferi subtropicali Baile Felix
In statiunea Baile Felix,va puteti bucura de bazine si piscine cu apa termala si de un „water-park” interesant ce va va oferi clipe de neuitat alaturi de cei dragi,prin jocurile sale de apa si caderile inalte de apa.
baile felix bazin

Posibilitati de cazare in statiunea Baile Felix:
Oferta de cazare in statiunea Baile Felix este una extrem de variata,turistul putand alege dintre pensiuni si hoteluri incepand cu grad de confort minim,pana la cazare de lux.Cazarea in Baile Felix este in functie de buzunarul vizitatorului.

Statiunea Baile Felix este una din statiunile balneoclimaterice permanente din Romania.Pretul la strandurile din Baile Felix variaza in functie de strandul la care vrei sa te duci,dar estimativ poti gasi preturi pentru accesul adultilor de la suma de 25 lei si pana la 45-50 lei,dar exista si posibilitatea de a face abonament de intrare pe cateva zile,unde platesti cu cate zeci de lei mai putin.

Hrana poate fi achizitionata din pietele din statiune sau poti servi masa la numeroasele terase si restaurante din statiune,unele chiar si in regim de impinge tava.Daca ajungi la Baile Felix nu uita de „langos” o specialitate cu specific maghiar,ce imbraca forma unei clatite mai speciale.

Nu trebuie sa uitam nici de statiunea balneara Baile 1 Mai,care este foarte aproape de Baile Felix,si unde gasim deasemenea,alte cateva atractii unice in Europa.
Baile 1 mai

copyright foto: Bogdan Ilieş (biserica din lemn);

free hit counter code