Balta Vrajitoarelor – loc misterios din Romania

APRECIAZA ACEST ARTICOL>>>

Balta Vrăjitoarelor este un ochi de apă în mijlocul pădurii Boldu-Crețeasca de lângă București.Acest loc a devenit special prin prisma legendelor cu care a fost înconjurat, de la vrăjitoarele țigănci care se adună aici, în fiecare an, de Sfântul Gheorghe, de Sânziene și de Sfântul Andrei, nopți în care, potrivit superstițiilor, se deschid porțile spre alte tărâmuri, până la legenda despre tăierea capului domnitorului Vlad Țepeș.

Balta a devenit cunoscută în rândul vrăjitoarelor, deoarece, spun ele, orice vrajă, blestem sau dezlegare spuse pe malul apei se îndeplinește negreșit.

Deși lacul are o adâncime de numai un metru și jumătate, mulți locuitori cred în legenda conform căreia nu ar avea fund și orice obiect aruncat acolo dispare fără urmă.

La fel s-a întâmplat, se pare, cu tonele de moloz aruncate acolo de autoritățile comuniste, după cutremurul din 1977, în încercarea de a scăpa de rămășițele clădirilor distruse.

Un alt lucru neobișnuit este faptul că balta nu se schimbă niciodată, nu seacă, nu se extinde, indiferent dacă plouă sau e secetă.

În zonă s-au înregistrat fenomene neobișnuite, ca de exemplu fulgere din senin și furtuni care se pornesc și se liniștesc în câteva minute. Un fenomen neobișnuit a avut loc în anul 1990, când în timpul unei filmări realizate vara a început să ningă. Fenomenul s-a petrecut numai pe suprafața lacului, în timpul filmărilor la un documentar despre Vlad Țepeș.

În acest loc se spune că ar fi fost ucis și decapitat Vlad Țepeș. Legenda spune că Vlad a fost târât în pădure, în timp ce era îmbrăcat ca un soldat turc și aici, departe de armata sa, a fost ucis, după care i s-a tăiat capul care a fost dus la Istanbul.În timpul supliciului acesta și-a blestemat trădătorii. Corpul lui a fost aruncat în baltă. Ulterior, preoții de la mănăstirea Comana l-au îngropat creștinește.

Animalele evită balta, oamenii au o stare de rău atunci când se apropie de aceasta.

sursa text: Efemeride

free hit counter code