Barajul Vidraru – poze,istoric,inaltime, harta,constructie si localizare geografica

APRECIAZA ACEST ARTICOL>>>

Barajul Vidraru este una din atractiile turistice ale Romaniei.

Barajul Vidraru a fost construit in perioada regimului comunist intre anii 196-1966,cu mari sacrificii,pe santierele de constructie si-au pierdut viata un numar de 20 muncitori.

A fost un magnet al resurselor financiare ale acelei perioade,costurile constructiei ridicandu-se la 1,4 miliarde de lei,atunci…

In zilele noastre un echivalent in euro de aproximativ 450 milioane.

Cum se poate ajunge la Barajul Vidraru – traseu Barajul Vidraru?

Ei bine,poti ajunge la barajul Vidraru pe 2 cai:
-ori pe DN 7C dinspre Curtea de Arges – Arefu
-sau dinspre Sibiu,pe DN1 de la Cartisoara,continuindu-se drumul pe Transfagarasan,dar atentie,drumul acesta nu este deschis decat 6 luni pe an.

Barajul Vidraru plan indepartat

Barajul Vidraru plan indepartat


Daca tot ajungi in zona,nu trebuie sa ratezi si alte atractii turistice din zona,cum ar fi tunelul Balea,rezervaţia naturală Golul Alpin sau Cetatea Poienari,fosta cetate de scaun a domnitorului Vlad Tepes.Poti vizita de asemenea si Manastirea Curtea de Arges,locul nasterii „legendei Mesterului Manole”.
Barajul Vidraru in timpul constructiei

Barajul Vidraru in timpul constructiei


Milioanele de tone de piatra excavata,miile de ore de munca si cei 5 ani de constructie precum si natura ce inconjoara locatia lacului de acumulare Vidraru,fac din acesta o atractie turistica demna de vizitat.
Barajul Vidraru cascada

Barajul Vidraru cascada


Lacul de acumulare cu o lungime de 28 km si barajul cu o inaltime de 167 metri este al cincelea baraj de acest gen din lume,ca inaltime.

Barajul Vidraru este proiectat sa reziste la un cutremur de 9 grade,si are construita o hidrocentrala la 100 metri sub pamant,situata sub nivelul albiei Argesului,fiind unica de acest fel in Romania.

Lacul Vidraru

Lacul Vidraru


Barajul Vidraru – scurt istoric

Vidraru a fost visul lui Gheorghiu Dej,care vroia o structura impresionanta in zona,iar constructia a inceput in 1961,iar constructia acestui baraj a durat 5 ani si jumatate,in concluzie,constructia a fost finalizata in anul 1966,pacat ca Dej nu a apucat sa isi vada visul implinit.

Barajul Vidraru privit de la baza

Barajul Vidraru privit de la baza


Harta Barajul Vidraru si Lacul de acumulare Vidraru

Vizualizare hartă mărită

free hit counter code