Biserica Fortificata Prejmer (patrimoniul UNESCO)

APRECIAZA ACEST ARTICOL>>>

Locație: Transilvania – Centrul României
Orașele mari din apropiere: Brașov (11 mile sud-vest)
Cea mai apropiată stație de tren: Prejmer
Orar: Luni – Sâmbătă: 09:00 – 05:00 p.m.
Intrarea: 15 lei
Notă: Managerul trăiește într-un apartament în cetate și el poate fi, de asemenea, găsite după orele de program.

Cea mai mare biserica fortificata din sud-estul Europei, Prejmer (Tartlau în limba germană) a fost construita de cavaleri teutoni în 1212-1213. Peretii ce o apara sunt de 12 m înălțime și cca. 3 m grosime.

Izvoarele istorice atestă faptul că, în cei 500 de ani de existență, cetatea a fost asediată de 50 de ori. Cu toate acestea, a fost capturata doar o singură dată, în 1611 de Gabriel Báthori, principe al Transilvaniei.
Prejmer-3
Înzestrat cu bastioane, poduri mobile și o trecere secretă, subterană, prin care ar putea fi transportate alimente, cat si cu un dispozitiv de război renumit, respectiv „masina mortii”, format din mai multe arme care ar putea trage simultan, cauzând pierderi inamice severe.
Prejmer-2
Accesul la clădire se face printr-un pasaj arcuit de cca 30 m, fortificat cu două rânduri de porți. Fiecare familie sat avea o cameră destinată pentru adăpost în caz de atac. Camerele acestui locas sunt aranjate pe patru etaje și sunt legate prin scări din lemn.

Biserica, construita in plan de cruce, a fost finalizată în 1225 și mai târziu adaptata la stilul cistercian cu influente gotice tarzii.

sursa: Romania.Travel

free hit counter code