Casa Poporului – simbol national si atractie turistica deosebita

APRECIAZA ACEST ARTICOL>>>

Casa Poporului – simbol national si atractie turistica deosebita

Casa Poporului,sau Palatul Parlamentului cum mai este numit,este a II-a cladire ca marime din lume dupa Pentagon si prima ca marime din Europa,fiind construita initial,din ordinul lui Nicolae Ceausescu,pentru a strange tot aparatul administrativ al tarii intr-un singur loc,lucru care nu a fost posibil.

Palatul Parlamentului

Palatul Parlamentului este o investitie de 1,4 miliarde de euro

Multe se vehiculeaza despre Casa Poporului,cum ca Ceausescu ar fi construit o linie de metrou secreta,ce pleaca direct de sub aceasta cladire,si in plus de aceasta multe tuneluri de evacuare in caz de asediu al Palatului Parlamentului.

Cert este ca aceasta investitie enorma,a costat poporul roman nici mai mult nici mai putin de 1,4 miliarde de euro in echivalent in prezent.Casa Poporului are o inaltime de 86 m calculata de la suprafata pamantului si contructia ei a implicat un consum enorm de resurse naturale cum ar fi bazalt,cristal,marmura,otel si nu in ultimul rand aur si argint si piele.

Cica pe la 1700,pe locul unde este construita Casa Poporului ar fi fost o groapa comuna,unde erau incinerate cadavrele mortilor de ciuma.

Casa Poporului are 12 etaje la suprafata si 15 etaje in subsol unde se afla si un buncar antiatomic care era dotat cu aparatura de ultima generatie la acea vreme,si in care,in caz de atac atomic,Ceausescu inpreuna cu executivul sau se putea retrage printr-un lift in cateva minute.

free hit counter code