5 cascade frumoase ce pot fi vizitate ca atractii turistice in Romania

APRECIAZA ACEST ARTICOL>>>

5 cascade frumoase ce pot fi vizitate ca atractii turistice in Romania

Romania este o tara a locurilor frumoase,unii ar spune ca este raiul pe Pamant,pana si regretatul Papa Ioan Paul al II-lea a spus ca „Romania este gradina Maicii Domnului”.Eu tind sa cred ca ambele ipoteze sunt adevarate.

Romania este o destinatie de vacanta interesanta,fiindca poti alege din multitudinea de atractii turistice,ceea ce vrei sa vizitezi.Mai departe iti vom prezenta un top 5 al cascadelor frumoase din Romania,dar pe viitor vom continua in aceasi maniera.

1.Cascada Cailor – este localizata in Muntii Rodnei in apropiere de statiunea Borsa,in judetul Maramures.Aceasta cascada are mai multe trepte si se bucura de caderi succesive de apa.Este una din cele mai frumoase si surprinzatoare cascade din Muntii Carpati.

Cascada-Cailor-Borsa-maramures

Cascada Cailor – Borsa,Maramures

2.Cascada Bigar – este situata pe Valea Minisului in Muntii Aninei si este unica in România.Surprinzator de frumoasa datorita formei acesteia si nu a inaltimii,cascada Bigar iti va ramane intiparita in minte ca o amintire frumoasa.

Cascada Bigăr - Valea Minisului,România

Cascada Bigăr – Valea Minisului,România

3.Cascada Balea – aceasta cascada se afla in Muntii Fagaras,pe vestita sosea Transfagarasan,aceasta este o splendoare si are o cadere de apa de 60m.Daca treci pe Transfagarasan,trebuie sa vezi si Lacul si Cascada Balea.

cascada balea transfagarasan poza 3

Cascada Balea – Transfagarasan

4.Cascada Valul Miresei – se afla in comuna Rachitele in judetul Cluj.Desi are o legenda trista,cum ca in trecut o mireasa ar fi cazut de pe stancile inalte din zona cascadei,iar voalul ei a ramas agatat de stanci,de unde si numele cascadei,aceasta cascada este o atractie turistica deosebita.

Cascada Valul Miresei

Cascada Valul Miresei

5.Cascadele Beusnitei – se afla in apropierea Lacului Ochiul Bei,in Parcul National Cheile Nerei din Banat.Ajuns aici,in Parcul National Cheile Nerei,nu ai cum sa nu auzi de legendele legate de atractiile turistice ale zonei.

Cascadele Beusnitei

Cascadele Beusnitei

free hit counter code