Castelul Karolyi din Carei – Satu Mare

APRECIAZA ACEST ARTICOL>>>

Unde odinioara se afla o veche cetate, astazi putem vizita Castelul Karolyi, construit de catre familia Karolyi,situat in Carei, judetul Satu-Mare, ce este o constructie nelipsita de legende si mistere conferite de tunelurile secrete descoperite in zona castelului.
Castelul-Karoly 9
In timpul invaziei otomane, Castelul Karolyi a fost imbunatatit pentru a putea face fata atacurilor otomane, acestuia fiindu-i adaugate un zid de aparare, si 4 turnuri cu locuri de unde se putea trage cu tunul, pentru stavilirea asediilor otomane.

Dupa ce nevoia de aparare impotriva amenintarilor reprezentate de conflictele militare a disparut, aspectul Castelului Karolyi a fost modificat in anul 1972 de catre Karolyi Antal, anexele construite in timpul invaziei otomane fiind demolate, aceasta constructie transformandu-se intr-un castel in stil baroc.
Castelul Karolyi din Carei,Satu-Mare 2
Odata cu anii 1894-1896, Castelul Karolyi a suferit o noua transformare, de data aceasta din ordinul lui Károlyi István, acesta fiind transformat intr-un monument arhitectural in stil eclectic, dupa modelul castelurilor din Franta, de pe valea Loarei din Franta,in jurul castelului fiind prezent si un sant umplut cu apa.
Castelul Karolyi din Carei,Satu-Mare 3
In prezent, Castelul Karolyi este transformat in muzeu, gazduind o expozitie de interioare istorice, ceea ce aduce aminte de interiorul de odinioara al acestuia. Castelul poate fi vizitat de miercuri pana vineri intre orele 09.00 -17.00.
Castelul Karolyi din Carei,Satu-Mare 4
Castelul este vizitat in numar mare de turisti atat din Europa cat si din restul lumii.

free hit counter code