Cazinoul din Constanta – monument la Marea Neagra

APRECIAZA ACEST ARTICOL>>>

Cazinoul din Constanța – monument la Marea Negra, a fost construit în anul 1909 și inaugurat în luna august a anului 1910 fiind pozitionat pe faleza din Constanța, pe Bulevardul Regina Elisabeta.

Cazinoul din Constanta, odata una dintre cele mai frumoase cladiri si o emblema a municipiului.

Trecerea timpului si-a lasat amprenta prin starea avansata de degradare a cazinoului cat si a detaliilor exterioare si interioare ale acestuia.

cazinoul din constanta vedere exterioara de ansamblu

Desi acest imobilul este listat ca monument istoric de către Ministerul Culturii și Cultelor din România, nu se face nimic pentru restaurarea sa. Sa fie doar incompetenta unor structuri ministeriale sau nepasare fata de valorile arhitecturale romanesti.

cazinoul din constanta interior 1

Cazinoul este sub paza permanenta, accesul in interior putandu-se face cu permisiune solicitata in prealabil la autoritati. Pozitionarea sa este exceptionala, oferind panorame si perspective interesante asupra valurilor Marii Negre. Totodata, zona pietonală din jurul cazinoului este o destinație populară pentru cupluri și familii, pentru plimbari intr-o atmosfera romantică și prietenoasă. Clădirea a supraviețuit celor două războaie mondiale.

cazinoul din constanta interior scari interioare

În timpul celui de-al doilea război mondial, clădirea a fost folosită ca spital iar sub regimul comunist de după război, a functionat ca restaurant. Clădirea cazinoului Constanta a supraviețuit celor două războaie mondiale fiind inchisa din anul 1990 din cauza costurilor prea mari de intretinere.

sursa foto/foto credits: Roman Robroek

free hit counter code