Cetatea Alba Carolina – atractie turistica de exceptie in judetul Alba

APRECIAZA ACEST ARTICOL>>>

Ei bine, daca nu ai fost in Alba Iulia, este timpul sa o faci, pentru ca Alba Iulia este orasul Marii Uniri a Romaniei din
timpul lui Alexandru Ioan Cuza si locul unde vei intalni atractii turistice la tot pasul.

Atractie turistica din Alba Iulia este si Cetatea Alba Carolina, o fortareata in adevaratul sens al cuvantului, ridicata pe la inceputul secolului 18., in contextul in care, imperiul habsburgic trebuia sa isi consolideze puterea in zona impotriva invaziei otomane.

Construita pe locul unde odinioara se afla vechiul oras medieval Alba, Cetatea Alba Carolina ocupa o suprafata de peste 140 hectare si surprinde prin frumusete, la constructia si sculpturile acesteia muncind echipe de mesteri italieni si venetieni, impreuna cu iobagii romani.

vedere aeriana Cetatea Alba Iulia Carolina 2

Cetatea are forma unui heptagon neregulat, forma data de incinta principala a acesteia, unde se regasesc 7 bastionate destinate apararii. Mai precis, Cetatea Alba Carolina are forma stelata.
Cetatea dispune de un numar de 7 porti care sunt impodobite cu sculpturi maiestuoase cu eroi antici, porti ce erau folosite in functie de nevoile timpului.

sculptura poarta Cetatea Alba Iulia Carolina 3

Acest articol nu va va reda placerea pe care o va face o excursie pana la aceasta cetate de origine habsburgica.

Cand se poate vizita Cetatea Alba Carolina?
Cetatea Alba Carolina se poate vizita de luni pana duminica intre orele 9 si 23.

Cetatea Alba Iulia Carolina 1

Care este pretul unui bilet pentru vizitarea Cetatii Alba Carolina?
Accesul in cetate se face absolut gratuit, eventual se va plati o taxa de fotografiere daca intentionati sa fotografiati interiorul monumentelor gazduite de aceasta.

Cetatea Alba Iulia Carolina 4

Cum ajung la Cetatea Alba Carolina?
Urmand adresa Calea Moţilor, nr. 5A, Alba Iulia, jud. Alba sau cerand informatii la numerele de telefon 0258 81 94 62 sau 0372 58 64 12.

Coordonate GPS – Cetatea Alba Carolina: 46.06751°N 23.57124°E

free hit counter code