Cheile Nerei – cele mai frumoase chei din Romania

APRECIAZA ACEST ARTICOL>>>

Cheile Nerei sunt situate la limita sud-vestică a ţării, în sudul Munţilor Aninei, în judeţul Caraş – Severin, in cadrul Parcului National Cheile Nerei, fiind constituit în anul 1943, pentru conservarea frumuseţilor naturale unice.

Cheile Nerei se bucura de un climat temperat-continental cu ierni moderate, veri calde, cu precipitaţii bogate, cu amplitudini termice reduse, cu evidente influenţe mediteraneene.

Cheile Nerei sunt cele mai lungi si cele mai frumoase chei existente in Romania iar in zona acestora poti gasi alte atractii turistice nemaipomenit de frumoase, precum  Lacul Dracului, păduri seculare, habitate şi specii de interes comunitar, cascada Beuşniţa.

Parcul-National-Cheile-Nerei
Parcul National Cheile Nerei este un colt de rai pentru un iubitor al naturii si al frumosului in starea sa originara iar pentru a fi strabatut trebuie sa ai un minim de conditie fizica si fii pregatit pentru o calatorie la poalele timpului. Pentru ca asta ofera unele dintre cele mai frumoase chei din Europa – Cheile Nerei.

Odata ce ai ajuns in Cheile Nerei vei fi fermecat de paduri uriase, cascade, pesteri, lacuri ale caror ape te hipnotizeaza prin culorile lor ireale, stanci greu accesibile si trasee aventuroase. Nu se poate descrie in cuvinte senzatia pe care ti-o lasa frumusetea salbatica a Cheilor Nerei.
cheile-nerei-1
Daca vrei sa strabati cheile cum trebuie, ai neaparat nevoie de cort, evident si de saltea si sac de dormit, asta inseamnand ca vei avea in spate un rucsac de cel putin 15 kg, dar mai probabil 20 kg.

Putem spune faptul ca…Cheile Nerei sunt unice in tara noastra si prin „mini-ecosistemul” creat aici, cu vegetatie unica.
cheile-nerei-l
Puteti merge cu autoturismul pana in zona Cheilor Nerei, mai precis in satul Sasca Montana. Cheile sunt superbe primavara cand apa curge din abundenta, intrucat in verile secetoase Cascada Beusnita si Cascada Susara, din apropierea acestora seaca si nu mai sunt la fel de deosebite. Si inca ceva…aveti mare atentie la vipere.

Cum se ajunge in Parcul National Cheile Nerei? – vizionati harta de mai jos

sursa text si foto: infocheilenerei, descopera.ro

free hit counter code