Ghetarul Scarisoara din Muntii Apuseni,cel mai mare ghetar subteran din Romania

APRECIAZA ACEST ARTICOL>>>

Ghetarul Scarisoara din Muntii Apuseni,cel mai mare ghetar subteran din Romania

Ghetarul Scarisoara este o raritate a naturii,un obiectiv turistic foarte frumos din Romania.

 

Acesta se afla in Muntii Apuseni in apropierea comunei Garda de Sus,satul Ghetar,in judetul Alba.

coborarea in Ghetarul Scarisoara

coborarea in Ghetarul Scarisoara

Ultima oara cand am fost in acest loc,drumul nu era amenajat,avand posibilitatea sa urci pana intr-un anumit loc cu ceea ce se numea Dacia 1310,de acolo daca nu aveai masina 4×4 puteai sa mergi linistit pe jos inca vreo 30 de minute.
ghetarul scarisoara
Recent am inteles ca drumul pana la Ghetarul Scarisoara a fost asfaltat,asa ca nu cred ca mai sunt probleme din aceasta privinta.Ajunsi la casa de bilete a acestei atractii turistice,vei putea cumpara biletele,cu un pret pe bilet nu foarte mare de 10-20 lei maxim.
Ghetarul Scarisoara coborare
Dupa ce ai platit biletul,se coboara cu grupul intr-un aven,pe o scara cu trepte metalice,usor inclinata,care copiaza tiparul peretelui de piatra.Cu cat cobori,temperatura scade treptat,iar mainile incep sa ti se lipeasca de balustrada scarii metalice.Spun acest lucru,fiindca eu am vizitat Ghetarul si Pestera Scarisoara pe timpul verii la o temperatura de 25-28 de grade.
Ghetarul Scarisoara
Ajunsi jos,in ghetar,vei observa o deschidere mare,ce este sala principala a acestei pesteri,urmata de una mai mica numita Bisericuta sau Altarul.

Este o atractie turistica deosebita ce merita deosebita,si vei ramane cu imaginea intiparita in minte pentru ceva vreme.

free hit counter code