Green Village – paradis pe Dunare

APRECIAZA ACEST ARTICOL>>>

Stuful așezat nemțește pe streșinile fiecărui acoperiș, gardul din nuiele împletite, ce amintește de casa bunicilor noștri, poarta frumos zăvorâtă cu lemn, dar și excentrismul luxului sunt câteva dintre lucrurile ce domină cel mai frumos resort din România.

Lemnul de bambus din încăperi, terasele largi, dar și grădina amenajată cu mult bun gust te poartă într-un spațiu cu totul neobișnuit de tot ceea ce ai văzut până astăzi. E un loc din Sfântu Gheorghe, acea insulă creată de ape, acel loc izolat din România, acel spațiu în care pescarii predau dis-de-dimineață peștele la cherhana pentru a ajunge pe mesele noastre.
Green-Village-13 cover
Pe ulițele satului, pulberea fină de praf pare-se că vine tocmai de la Marea Neagră, acolo unde Dunărea învolburată trece grăbită pentru a întâlni apele sărate. Liniștea domină satul lipovean, tradițiile sunt conservate întocmai, borșul de pește este preparat după rețetele locului și totul pare să fie înghețat într-o vreme în care valorile oamenilor erau altele. Iar cei ce îndrăgesc nuferii plutitori, zgomotul broaștelor, stufărișul Deltei și chiar și țânțarii ce poposesc la oră fixă, veniți parcă pentru a-și ademeni prada (pe noi, oamenii), se regăsesc aici, în acest spațiu, la Green Village.

Atunci când cobori din barcă si pășesti pe ulițele pline de praf, faci cunoștință cu cel mai frumos loc de pe pământ.

Resortul acesta magic dispune de 89 de camere, situate în vile. Și tot aici se află și cele 55 de căsuțe cochete, acoperite cu stuf, dotate cu toate facilitățile, pe care te-ai aștepta să le ai doar într-un hotel. Iar ceea ce m-a surprins este că, deși este un spațiu cochet, păstrează și o parte din farmecul unui camping, iar cei ce își doresc să poposească cu cortul au la dispoziție unul din cele 500 de locuri de campare.
Green-Village-6
Piscina, jacuzzi-ul exterior, dar și cinematograful în aer liber sunt câteva dintre lucrurile care te vor face să te bucuri de fiecare moment petrecut în aceste locuri. Copiii vor îndrăgi și ei cu siguranță spațiul, întrucât le oferă un frumos loc de joacă.

În cadrul restaurantului, ce se află în mijlocul resortului, poți degusta preparate cu specific tradițional, poți gusta borșul de peşte, plachia proaspătă, saramura, dar și delicii din pește afumat ori marinat. Și atunci când masa este pe sfârșite, un om vesel te prinde de mână și te invită la o plimbare liberă până la mare, pentru a admira cerul înstelat, te inspiră să faci mișcare dimineața devreme, să faci întreceri cu canoe și îți aduce aminte că este ora de somn. Tot ei, oamenii locului, îți indică plimbări pe canale.
Green-Village-12
Bărcile sunt deja pregătite încă din zori. De aici ajungi ușor la Insula Sahalin, un loc în care marea face cunoștință cu fauna Deltei, o insulă înconjurată de nuferi albi, dar și de pelicani ce își hrănesc puii, își întind aripile, zboară și se bucură de tărâmurile noastre românești. Totul pare atât de minuțios plănuit încât nu ai cum să te plictisești și orice turist simte că este musafirul cel mai îndrăgit de pe pământ.

articol preluat partial de pe Locuri din Romania.
cautari populare: Green Village, resort Delta Dunarii, cazare Green Village, atractii Delta Dunarii

free hit counter code