Insula Ovidiu – un loc de legenda

APRECIAZA ACEST ARTICOL>>>

Insula Ovidiu, amplasata pe Lacul Siutghiol la 5000m de malul statiunii Mamaia si 500 m de cel al orasului Ovidiu, este unul dintre cele mai inedite locuri ale litoralului romanesc , fiind singurul obiectiv turistic care functioneaza pe o insula.

Este singurul obiectiv de la noi din ţară care se află pe o insulă naturală, pe care oamenii locului au transformat-o de-a lungul timpului într-un punct de atracţie pentru turişti

Insula are o suprafaţă de 26.000 de metri pătraţi, din care aproape jumătate sunt amenajaţi în scop turistic. Găsim aici un restaurant cu o capacitate de 400 de locuri, cu terase din stuf, decorate rustic şi înconjurate de aranjamente florale.
Aici se spune ca se găteşte cea mai bună ciorbă de peşte şi se fac degustări de vinuri. Pe insula Ovidiu se mai află un spațiu de joacă pentru copii, o minigrădină zoologică cu păuni, fazani, prepelițe și lebede, dar şi un ponton pentru pescari. Turiştii care merg in grupuri mari au parte de multe surprize… pur româneşti.
Cei care iubesc liniştea şi natura pot înnopta aici. Sunt 20 de locuri de cazare. Căsuţa din lemn, cu pridvor, se închiriază cu 150 de lei pe noapte.

Dar este aproape imposibil să găseşti vreuna liberă. Sunt rezervate încă din luna mai şi până în septembrie.
A ajuns pe insulă cu nişte prieteni, din Constanţa, care nu au lăsat-o să plece acasă fără să petreacă măcar o zi în oaza de verdeaţă.

free hit counter code