Lacul Invartita din Nucsoara, raritate in Romania

APRECIAZA ACEST ARTICOL>>>

Zona comunei Nucsoara face parte dintr-o arie naturala protejata prin lege, arie ce reprezintă o zonă depresionară deluroasă cu formațiuni carstice, respectiv doline, lapiezuri, șei si ponoare, pajiști, pășuni și păduri, cu floră și faună specifice ariei subcarpatice a Meridionalilor.

Pe teritoriul rezervației se află Lacul Nucșoara, un lac de acumulare cunoscut de localnici și sub denumirea de Lacul Învârtita.

Lacul Invartita este asezat intre raurile Bradet si Doamnei, in localitatea Nucsoara.

A aparut la sfarsitul secolului al XIX-lea si reprezinta cel mai mare lac format din gips de la noi din tara. Acest tip de lac este extrem de rar în România.

 Asezarea de apa se intinde pe o suprafata de 2,2 ha si are o adancime maxima de 5 m.

Lacul Invartita este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

A fost declarat monument al naturii si are izvoare minerale sulfatate, calcice, sodice sau sulfuroase.

Lacul-Invartita-din-NucsoaraARges

Lacul Invartita ocupa una dintre dolinele specifire zonei carstice Magura. Tot aici puteti urma pe varful Magura, situatia chiar in spatele lacului Invartita, veti vedea un peisaj unic alcatuit din padude re brad, mesteacan si arin. Lacul-Invartita-din-NucsoaraArges-vedere-de-ansamblu Coordonatele GPS ale acestei atractii turistice sunt: – Latitudine: 45.3419266 – Longitudine: 24.7799778

sursa text si foto: wikipedia, info pensiuni, cazare la pensiune, Mihai RM: Photographer

free hit counter code