Lacul Rosu – atractie turistica din judetul Harghita

APRECIAZA ACEST ARTICOL>>>

Lacul Rosu, situat in judetul Harghita, in apropiere de Cheile Bicazului, este o atractie unica in felul ei de pe teritoriul Romaniei.

Spunem unica, fiindca Lacul Rosu este cel mai mare lac format prin baraj natural, deoarece relieful din zona  s-a schimbat brusc, moment in care s-a blocat curgerea paraurilor de munte din zona.
lacul rosu atracte turistica 1
Multe voci spun ca acest lac ar fi vrajit, datorita culorii rosiatice a acestuia si a imaginii sale misterioase, ce prezinta cioturi de brazi ce brazdeaza sfios luciul apei. Stiintific vorbind, culoarea rosie a lacului este data de faptul ca Paraul Rosu, ce alimenteaza acest lac, spala in calea sa mai multe soluri argiloase de culoare rosiatica.

Pentru a va convinge ca Lacul Rosu este intr-adevar cel mai mare lac de baraj natural din Romania, dorim sa va expunem faptul ca acesta are o suprafata de 114 676 metri patrati si un volum de aproximativ 587 503 metri cubi. Lacul Rosu se afla la o altitudine de 983 metri si s-a format intr-o depresiune cu climat preponderent subalpin.
lacul rosu atracte turistica 2
Zona Lacului Rosu este deosebita, in imediata vecinatate a acestuia ne putem bucura de Muntele Hasmasu Mare si de Muntele Suhardului, a carui imagine se oglindeste cu maiestrie in apa lacului.

Cum se poate ajunge la Lacul Rosu?

– pe ruta Piatra Neamt – Bicaz – Lacul Rosu
– pe ruta Brasov – Miercurea Ciuc – Gheorgheni – Lacul Rosu

In zona poti beneficia de restaurante cu speficic traditional, plimbari cu barca pe lac sau mai multe trasee montane ce iti vor bucura privirea si sufletul.

free hit counter code