Lacul Vulturilor – atractie turistica judetul Buzau

APRECIAZA ACEST ARTICOL>>>

Lacul Vulturilor poate fi gasit in apropierea comunei Siriu,judetul Buzau,la o altitudine de aproximativ 1420 metri in Muntii Siriului,acest lac fiind pozitionat pe partea estica a versantului Malaia.
Lacul vulturilor poza 5
Se numeste „Lacul Vulturilor” datorita scrierilor lui Alexandru Vlahuta care spunea ca aici obisnuiau odinioara sa isi invete vulturii puii sa zboare.

Denumirea populara a acestui lac este „Lacul fara Fund” in pofida adancimii de numai 2,5 metri,denumire pe care o poarta datorita unei legende cunoscute in zona cum ca un cioban,saturat fiind de acesta ocupatie,si-a aruncat bata in lac,si a plecat,parasindu-si turma de oi.La ceva vreme isi observa bata in Dunare,si cuprins de nostalgie se intoarce la ceea ce facea initial,pastoritul oilor,realizand ca acesta este destinul sau.
Lacul vulturilor poza 2
Pe langa frumusetea lacului si a locului,mai poti observa in zona ce inconjoara lacul,doar daca esti extrem de norocos,caprele negre,specie protejata si pe cale de disparitie.
Lacul vulturilor poza 6
Traseul catre Lacul Vulturilor dureaza in mod normal 3 ore,cu trecere prin Valea Neagra,pe langa statiunea Siriu,acum in paragina.Te poti caza la cabana Valea Neagra care are 12 locuri sau in imediata apropiere a lacului in cabana vanatoareasca „Lacul Vulturilor”.

Cum poti ajunge sa vezi „Lacul Vulturilor”
-cu masina,pe autostrada ce duce spre Brasov,pe traseul „cu bataie” spre intorsura buzaului.
-se poate urca prin Valea Neagra pe traseul Gura Siriului-Valea Milei-Lacul Vulturilor

Galerie foto Lacul Vulturilor „Lacul fara Fund”

free hit counter code