Laguna Albastra din Aghires,Transilvania

APRECIAZA ACEST ARTICOL>>>

Laguna Albastra a Transilvaniei” asa cum este supranumit locul pe care il prezentam in acest articol, este situat in judetul Cluj. Este un loc deosebit, unic in Romania, un lac de un albastru cum rar intalnesti in Romania.
Laguna-Albastra-Cluj-Transilvania
Laguna Albastra,pozitionata in vecinatatea comunei Aghireşu,la o distanta de 30 kilometri de orasul Cluj, este incojurata de pietre calcaroase si vegetatie specifica zonelor de lac precum si de dune de nisip.In locul a ceea ce poarta numele de Laguna Albastra, odinioara era o mina de argila alba, care a fost inundata de izvoare de suteran, iar treptat aici s-a acumulat apa ploilor, dand nastere acestui lac minunat inconjurat de pietre sculptate de intemperiile timpului.

Nisipul din zona Lagunei Albastre te face sa te simti practic ca la mare. Albastrul azuriu al lacului, se datoreaza fundului acestuia care este format din caolin, argila alba. Infrastructura din zona nu este dezvoltata, iar de aceea zona nu este atat de frecventata, acest lucru pastrandu-i si din noblete.
Laguna-Albastra-Aghires-Cluj-Transilvania
Orientarea in zona catre Laguna Albastra trebuie facuta intreband localnicii, fiindca in prezent, indiferenta autoritatilor locale de a monta un indicator spre aceasta atractie, ingreuneaza accesul alaturi de infrastructura inexistenta.

Cum ajung in zona Laguna Albastra din Aghires,Transilvania?

Accesul in zona se poate face pe 2 trasee pentru cei ce doresc sa ajung aici:
1. pe traseul Cluj-Napoca – Baciu – Gârbău – Aghireş Fabrici
2. pe traseul Cluj-Napoca – Gilău – Căpuş – Gârbău – Aghireş Fabrici
laguna-albastra-Transilvania
Dupa care trebuie sa va mai deplasati o distanta scurta cu masina, urmata de o plimbare la pas de 400 metri. Trebuie sa va procurati alimente si lichide pentru perioada in care intentionati sa va petreceti timpul in minunata zona a Lagunei Albastre din Transilvania, fiindca in zona nu exista niciun magazin.

free hit counter code