Manastirea Prislop – locul unde se afla mormantul lui Arsenie Boca

APRECIAZA ACEST ARTICOL>>>

Cunoscuta de credinciosii de pretutindeni si vizitata zilnic de catre acestia, Manastirea Prislop este construita in mijlocul naturii, in jurul ei fiind padure de brad si foioase.

Manastirea Prislop a fost construita la sfarsitul secolului 13, la o altitudine de 580 metri in vecinatatea satului Silvașu de Sus, din judetul Hunedoara.
sursa foto: Blog de Calatorii
Manastirea Prislop 1 2
In prezent, aici functioneaza si o scoala pentru maici si eleve, dedicata mestesugului pictarii icoanelor pe sticla. Manastirea Prislop, gazduieste Izvorul Tamaduirilor si Icoana Maicii Domnului facatoare de minuni, si pe langa aceste doua atractii ale turismului monahal, puteti medita in preajma mormantului ieromonahului Arsenie Boca, care isi gaseste linistea vesnica aici.
Manastirea Prislop 3
Cum ajungi la Manastirea Prislop si la mormantul lui Arsenie Boca?
Poti calatori cu autobuzele din Hunedoara catre satul Silvasu de sus, si din sat, sa mai mergi pe jos inca 2-3 km pana la Manastirea Prislop.
Manastirea Prislop 1 33
Manastirea se afla la 16 km de Hunedoara și 10 km de Hațeg. Cu o vechime de aproape 700 de ani, Manastirea Prislop reprezinta unul dintre cele mai importante locasuri de cult din Transilvania. Aceasta a avut doi ctitori pe Sfantul Nicodim in perioada dintre anul 1399 si 1405 si pe Domnița Zamfira in perioada anilor 1560 si 1580.

Puteti opta pentru cazare in satul Silvașu de Sus, aici existand o felurita oferta de cazare in zon Manastirii Prislop.

free hit counter code