Misterul celor cinci coifuri descoperite pe teritoriul României

APRECIAZA ACEST ARTICOL>>>

Misterul celor cinci coifuri descoperite pe teritoriul României

Cinci coifuri misterioase din aur au fost descoperite, de-a lungul anilor, pe teritoriul României, la sute de kilometri distanţă unul de altul.

Coifurile care datează din perioada predacică seamănă extrordinar de mult între ele.

Misterioasele coifuri de aur vin să întărească teoria potrivit căreia teritoriul României a fost, cu mii de ani în urmă, leagănul unei vechi şi puternice civilizaţii şi că Burebista n-ar fi fost primul rege din zonă.

646x528Legenda spune că, la începuturile istoriei, regii traci, despre care Homer a scris ca erau stăpânitorii Lânii de aur, erau uniţi între ei printr-un jurământ tainic.

Aceeaşi legendă admite faptul că, pe teritoriul României, triburile tracice erau unite între ele, cu mult înainte de Burebista. Unii istorici admit existenţa unei Frăţii regale a tracilor.

Cei aleşi erau iniţiaţi în ”Taina Jurământului”, un jurământ care garanta tăcerea în faţa duşmanilor. Tăcerea era menită să protejeze comorile şi tezaurele ascunse ale tracilor.
646x528 (1)

Cei iniţiaţi în ”Taina Jurământului“ purtau coifuri de aur sau de argint aurit cu însemne anume, care aveau o anumită semnificaţie.

Coifurile amintesc de eroii descrişi de Homer în Iliada şi Odissea: „Neteda-i piele ferind, căci ea e păzită de coiful cel cu plăci de metal şi cu ochi, dăruit de Apolon…”; „Pune şi coiful de aur crestat şi cu patru gurguie, care-ar putea ocroti pedestrime-a o sută de-oraşe…”.

Va vorbim aici despre Coiful de la Porţile de Fier, Coiful de la Coţofăneşti, Coiful de la Cucuteni şi cel de la Agighiol, precum si coiful descoperit de un taran la Peretu in anul 1971.

coif cotofenesti

Comorile tracilor Legenda Frăţiei regilor traci spune că purtătorii misterioaselor coifuri ar fi deţinut secrete legate de comorile regilor traci.

Emil Moscalu, arheologul care s-a ocupat de mormântul descoperit la Peretu, a fost cuprins de febra descifrării Legământului Trac.

A sfârşit tragic, într-un mod care aminteşte de povestea blestemelor faraonilor egipteni.

Se spune că, după descoperirea coifului de la Peretu, încrezător în teoria Frăţiei Trace care păzea comori ascunse, arheologul a început să caute în zonă o comoară.

Oamenii locului vorbesc despre o legendă potrivit căreia pe locul descoperirii marelui coif apăreau noaptea flăcări ale tezaurelor îngropate.

articol preluat de pe www.adevarul.ro

free hit counter code