Muzeul Cucuteni din Piatra Neamt

APRECIAZA ACEST ARTICOL>>>

Muzeul de arta eneolitica, Cucuteni sau pur si simplu Muzeul Cucuteni, a fost inaugurat in anul 2005 si il puteti gasi in orasul Piatra Neamt, fiind gazduit intr-o locatie interesanta, construita inca din 1930.
altarul zeotei mama cucuteni
Acest muzeu este practic un tribut adus activitatii istovitoare a multor arheologi, care si-au dedicat cariera in studierea a ceea ce inseamna cultura Cucuteni-Tripoli. Dupa cum va spuneam intr-un articol precedent, cultura Cucuteni, este cea mai veche civilizatie europeana, in fond, civilizatia din care s-a nascut ceea ce numim astazi Europa.
cucuteni
Muzeul abunda in exponate ce apartin culturii Cucuteni si reprezinta o pagina interesanta a istoriei meleagurilor noastre. Expozitia gazduita de acesta este una reprezentativa pentru cultura Cucuteni de pe teritoriul Romaniei.
constelatia taurus cucuteni
Pretul biletului este unul infim, de 2 lei pentru elevi, studenti si militari si de 4 lei pentru un adult. Daca doriti sa filmati exponatele sau sa fotografiati, trebuie sa platiti o taxa de numai 10 lei. Muzeul Cucuteni nu este deschis in ziua de luni, insa poate fi vizitat in restul saptamanii.

In continuare va expunem un videoclip reprezentativ al Muzeului de arta eneolitica Cucuteni, realizat de Neokoolt:

free hit counter code