Palatul Mogosoaia – primul complex arhitectural in stil brancovenesc din Romania

APRECIAZA ACEST ARTICOL>>>

Palatul Mogosoaia,o minune arhitectonica a vremii sale,si o atractie turistica deosebita in zilele noastre se afla in judetul Ilfov,la doar 11 km de Bucuresti.

Acesta a fost pentru 120 propietatea familiei Brancoveanu,urmand ca ulterior sa intre in posesia familiei Bibescu,atat prima cat si a doua fiind familii de mari boieri.
palatul mogosoaia intrare acces
Aici la Palatul Mogosoaia,vei fi surprins de multitudinea de locuri pe care le poti admira,incepand cu bucataria palatului,continuand cu ghetaria,turnul de veghe si finalizand cu cavoul familiei Bibescu si biserica Sfantul Gheorge din aceiasi incinta,toate acestea formeaza ceea ce poate fi numit un complex muzeal de exceptie.
palatul mogosoaia gradinile palatului
Palatul Mogosoaia are o istorie zbuciumata,fiind si punctul de start al stilului brancovenesc.Datele arata ca Palatul Mogosoaia a fost finalizat in 1702,in anul 1714 odata cu executarea familiei Brancoveanu de catre otomani,trece in propietatea acestora si este transformat in han.

Ulterior este rascumparat de Stefan Cantacuzino,si in cele din urma ajunge la la nepotul domnitorului Constantin Brancoveanu,care ii si poarta numele.Pana la inceputul secolului 19,va ramane in posesia familiei Brancoveanu,iar dupa anul 1912,palatul devine propietatea familiei Bibescu.
palatul mogosoaia poza 4
Palatul supravietuieste primului razboi mondial,fiind renovat cu mari sacrificii de Martha Bibescu si inaugurat in 1927.A cunoscut intrunirile aliatilor in al doilea razboi mondial si nationalizarea odata cu venirea comunistilor la putere.
palatul mogosoaia poza 6
In prezent Palatul Mogosoaia gazduieste Muzeul de Arta Brancoveneasca si este deschis turistilor. Il puteti gasi,ajungand pe strada Valea Parcului Nr.1,la 11 km de Bucuresti,in judetul Ilfov,Mogosoaia.

free hit counter code