Parcul natural Vacaresti – delta din Bucuresti

APRECIAZA ACEST ARTICOL>>>

Parcul Natural Văcăreşti – delta din Bucuresti, este o zonă întinsă din Bucureşti, o oază de biodiversitate între betoanele capitalei noastre.

În urmă cu câteva zile acest parc a devenit unul dintre atuurile Bucureştiului fiind trecut pe lista parcurilor nationale protejate din România.

Puţine oraşe din lume, cum ar fi Londra, Berlin sau Praga, se bucură de acest privilegiu, şi anume de a avea în mijlocul urbei un colţ de rai.Parcul Natural Vacaresti din Bucuresti

Parcul Natural Văcăreşti are două elemente importante care oferă o unicitate a parte faţa de „fraţii”  sai europeni: existenţa digului de 15 metri înălţime ce separă vizual şi acustic zona naturală de betonul şi traficul oraşului şi prezenţa izvoarelor naturale care nu seacă.
Există şi câteva planuri pentru a evidenţia acestă oază atât în beneficiul bucureştenilor, dar şi al viitorilor turisti. Astfel, se vorbşeste de accesul în par care va fi facut pe poteci, estacade de lemn. Un punct important ar fi construirea unor foişoare care ar permite observarea atentă a faunei prin binoclu.
Parcul Natural Vacaresti Helmut Ignat
Parcul dispune de o suprafaţă generoasă acesta însumând aproximativ 183 de hectare cu o diversitate viguroasă. Pe întinderea parcului şi-au găsit adăpostul numeroase specii atât reptile şi peşti, cât şi mamifere ca bizami, iepuri şi alte rozătoare. De asemenea, s-au întâlnit şi câţiva mici prădători precum vulpea şi vidra. Să nu credeţi că toate astea se opresc doar aici! Parcul mai este gazda a peste 90 de specii de păsări, cea mai recent descoperită fiind muscarului negru.
Putând fi descrisă drept reţea de ochiuri de apă, ghioluri şi canale formează o zonă umedă şi lacustră, întreţinută de izvoare bogate, care nu au secat nici în cei mai secetoşi ani, acestă oază uimeşte şi prin vegetaţia luxuriantă si totodata prin vastul ecosistem creat aici.

free hit counter code