Parcul Nicolae Romanescu din Craiova

APRECIAZA ACEST ARTICOL>>>

Parcul Nicolae Romanescu si-a inceput existenta in zorii secolului XX,fiind proiectat si realizat cu mare maiestrie si un efort considerabil pentru acea vreme. Despre Parcul Nicolae Romanescu din Craiova, ce poarta numele unui primar al Craiovei, anume cel din ordinul caruia a fost construit, se poate spune ca este unul din parcurile de dimensiuni impresionante din Europa.

Proiectarea Parcului Nicolae Romanescu din Craiova a fost realizata de catre arhitectul Edouard Redont si s-a materializat mai tarziu in mandria arhitectonica a Craiovei.
Parcul Nicolae Romanescu 1
In interiorul parcului isi gasesc locul o diversitate de arbori de diferite specii, insirati printre dealuri si coline create artificial, dar si alte doua constructii interesante precum Podul Suspendat, un inalt pod de piatra, ce traverseaza parcul intr-o anumita zona
Podul Suspendat - Parcul Nicolae Romanescu
dar si Castelul Fermecat ce este o constructie in stil romantic, care in prezent este amenajat drept o terasa pentru craiovenii ce vor sa serveasca ceva in incinta  Parcului Nicolae Romanescu.
Castelul Fermecat - Parcul Nicolae Romanescu
Deasemenea in interiorul acestui parc, te poti bucura de plimbari cu barca pe un lac ce a fost integrat in planul parcului din ideea arhitectului Redont.In zona mai poti vizita Gradina Zoologica si Teatrul de vara, precum si Hipodromul care se afla in sud-estul Parcului
Lacul din Parcul Nicolae Romanescu
Cum ajung la Parcul Nicolae Romanescu din Craiova?
Nimic mai simplu…in primul rand trebuie sa ajungi in capitala Olteniei, orasul Craiova, dupa care sa urmezi Bulevardul Nicolae Romanescu, pe care este plasat si Parcul Nicolae Romanescu.

Speram sa vizitezi acest parc daca te afli prin Craiova, pentru a te bucura de o atmosfera relaxanta si de o oaza de liniste ce te desprinde de lumea coditiana si atat de agitata a zilelor noastre,unde te vei putea bucura si de o varietate de specii exotice de arbori,arbusti si alte plante.

free hit counter code