Pestera Ursilor din Bihor – poze,program,pret bilete

APRECIAZA ACEST ARTICOL>>>

Pestera Ursilor este o frumoasa formatiune speologica pe care o puteti gasi in satul Chiscau,comuna Pietroasa din judetul Bihor.Aceasta a fost descoperita accidental in anul 1975 in timpul unor lucrari de exploatare a calcarului.
Pestera Ursilor poza 2

Pestera Ursilor este structurata pe doua niveluri.Unul deschis turistilor de o lungime de 488 metri,iar celalalt la un nivel inferior,lung de 521 metri este declarat rezervatie stiintifica.

Pestera se imparte deasemenea in 4 galerii.Acestea sunt Galeria Oaselor,Galeria Emil Racovita,Galeria Lumanarilor si Galeria Stiintifica.

Pestera Ursilor poza 3

Galeria Oaselor se afla la intrarea in Pestera Ursilor,si se numeste astfel deoarece,aici se gasesc foarte multe fosile ale „ursului de caverna„,specie disparuta in urma cu aproximativ 15.000 ani in urma.Este si cea mai stramta portiune din pestera.

Urmeaza Galeria Lumanarilor,care se numeste in acest fel,datorita numarului mare de stalagtite,unele mai mici iar altele mai mari,care te duc cu gandul ca te afli intr-o sala cu lumanari.

Pestera Ursilor poza 4Galeria Emil Racovita se afla la intersectia celorlalte 2 sali de unde si incepe aceasta galerie,si se termina la intrarea in Galeria Stiintifica,al carei acces se face printr-un put de 30 de metri,dar care din nefericire pentru vizitatori,este inchisa pentru turisti,fiindca este o rezervatie speologica activa,in formare si din cauza echipamentului special necesat si neamenajarii acesteia.

Cum ajungi la Pestera Ursilor:

  1. din Muntii Apuseni pe drumul care porneste din DN 76 la sud de Beius, apucand inspre Bradet si Magura
  2. dinspre Est, pe drumul care leaga Poiana Horea (DN 1R) de Cabana Padis

Program de vizitare si pretul biletelor
-Luni:inchis;Marti-Duminica orele 10-17;
-Bilet adulti 15 lei si copii 10 lei
-taxa filmat 25 lei foto 15 lei

Galerie Foto Pestera Ursilor

free hit counter code