Rezervatia de zimbri din Hateg

APRECIAZA ACEST ARTICOL>>>

Fiind intr-o incursiune in Tara Hategului, nu trebuie sa ratezi experienta traita in rezervatia de zimbri din Hateg, judetul Hunedoara,unul din minunatele locuri frumoase de vazut din Romania.
rezervatie zimbrii Hateg 12
Pentru a ajunge sa observi zimbrii in elementul lor, trebuie sa pleci din orasul Hateg, deplasandu-te pret de 3 km prin padurea Silvut, unde se afla si rezervatia de zimbri. Este interesant de vizitat aceasta rezervatie primavara sau toamna, aici fiind intampinat ori de mirosul florilor de padure ori de mireasma frunzelor proaspat cazute, a muschiului de pamant amestecat cu aroma buretilor de padure.
rezervatie zimbrii Hateg 1
Se lasa masina in fata Ocolului Silvic, se plateste biletul de vizitarea a rezervatiei si se porneste agale pe o poteca catre tarcul zimbrilor, un drum lung de 15-20 minute de plimbare , de relaxare totala in linistea padurii.
zimbrii hateg rezervatie
De pe panoul postat in imediata vecinatate a tarcului, aflati ca zimbrii sunt niste adevarati supravietuitori, pentru o perioada aproape exterminati, la ora actuala exista in Europa aproximativ 3600 de exemplare. Istoria Rezervatiei de zimbri de la Hateg, incepe in 1958 cand aici, au fost aduse 2 exemplare de zimbru din Polonia, urmate la scurt timp de inca unul. Din zimbrii ce s-au inmultit aici din 1958 si pana astazi, au fost populate si alte rezervatii din tara.
rezervatia de zimbrii din hateg
Rezervatia de la Hateg are potential, vizitatorii nu lipsesc, dar administratia acesteia lasa de dorit. Romania pierde anual multe locuri frumoase din nepasare. Se pare ca unii din vizitatorii acestui loc, pleaca cu o strangere de inima ca poate nepotii lor nu vor mai avea ce vedea in cativa ani si totul datorita indiferentei autoritatlor.

Rezervatia poate fi vizitata zilnic pana la lasarea serii, in fiecare zi a anului.

sursa foto: Maya Raicu
Acest articol a fost realizat de Mariana Silvia Balint

Comments are closed.

free hit counter code