Sarmisegetuza Regia – orasul subteran ,cetatea si sanctuarele sacre

APRECIAZA ACEST ARTICOL>>>

Sarmisegetuza Regia,o atractie turistica cu care ar trebui sa ne mandrim cu totii,fiindca a fost capitala Daciei,odinioara tara dacilor,din care ne tragem noi romanii,urmasi cu nume de romani si suflet de dac,de la stramosii nostrii mareti,Burebista si Decebal.

In zona Sarmisegetuzei la Gradiste,sapaturile arheologice ce s-au facut de-alungul anilor,stau sa scoata la iveala,un intreg complex dacic,militaro-civil,ce se intinde pe o suprafata de 200 km patrati,si nu se rezuma numai la ce stim noi,oamenii de rand,si anume 2-3 sanctuare descoperite in muntii Orastiei.

platoul vartoapelor langa sarmisegetuza

platoul Vartoapelor langa Sarmisegetuza

Informatiile neoficiale,circula de ani buni,cum ca rusii,au „scanat” zona Sarmisegetuzei din satelit,si ca s-au minunat de ce au gasit aici,structuri antice de tip dacic,cetati si fortificatii,asezate peste altele mult mai vechi…multe dintre acestea nedescoperite nici astazi la Sarmisegetuza.

bratara dacica Sarmisegetuza Regia

bratara dacica Sarmisegetuza Regia

Statul face eforturi pentru valorificarea zonei Sarmisegetuza Regia,avand un potential turistic enorm,si in plus de aceasta,un potential istoric nemarginit,ce ne poate arata originile dacice cu adevarat.

Cert este ca Sarmisegetuza Regia,capitala Daciei,era un complex de fortificatii si cetati pazite,cu apeducte si sanctuare de tot felul.Marturie stau bratarile dacice,care sunt de o frumusete deosebita,si care,conform istoricilor,nu ar fi putut fi facute de daci,un popor de „betivi” si de barbari lipsiti de cultura si inapoiati din punct de vedere tehnologic.

Sanctuarul - Sarmizegetusa Regia

Sanctuarul – Sarmizegetusa Regia

Platoul Vartoapelor,zona din imediata apropiere a Sarmisegetuzei,prezinta peste 70 de adancituri,unele cu diametru destul de mare,din care pleaca tunele catre alte structuri asezate in zona.

In prezent totul pare a fi lasat in uitare,lipsa fondurilor fiind un motiv invocat.

free hit counter code