Satul Charlottenburg – atractie turistica din Banat

APRECIAZA ACEST ARTICOL>>>

Charlottenburg, denumit si satul circular din Banat, poarta acest nume tocmai din cauza formei sale speciale, ce nu a mai fost intalnita si in privinta altor sate romanesti.

Intemeiat in secolul 18, cu exactitate pe la 1771, Charlottenburg gazduia  un numar de 32 de familii, ce imigrasera dintr-o provincie Germana.

In prezent, acest sat a fost ridicat la rang de monument istoric, datorita unicitatii sale.

De-alungul timpului, populatia de origine germana s-a imputinat, astfel la recensamantul din 2002 in acest sat mai ramasese doar 1 german pe nume Peter Trimper, care mai traieste si astazi.

Din moment ce ai ajuns aici, nu prea ai multe de realizat, decat sa te bucuri de inocenta unui sat cu duzi batrani, candva o livada ce imbogatea centrul satului, o biserica romano-catolica, scoala satului si domeniul de vanatoare al acesteia.
charlottenburg satul rotund din banat 1
Cum ajungi la Charlottenburg – satul rotund din Banat?
Inarmeaza-te cu rabdare si timp si porneste din Timişoara spre Charlottenburg cu maşina pe DJ691, până în localitatea Maşloc, unde se virează la dreapta, pe DJ691A. Daca nu doresti sa calatoresti cu masina, poti incerca o calatorie cu trenul, ce pleaca din Gara de Nord Timisoara si ajunge la halta Sarlota, pretul acestui bilet fiind de numai 4 lei.
charlottenburg 2

Exista cazare in Charlottenburg?
Casele traditionale din sat au fost reconditionate de locuitorii de la oras si multe dintre acestea au fost transformate in pensiuni, asa ca nu trebuie sa iti faci probleme cu privire la cazare.

Curiozitati despre Charlottenburg:
– acest sat poarta numele sotiei guvernatorului din Banat de la 1772;
– inginerul Carl Samuel Neumann Edler von Bucholt din Lipova, a schitat planul acestui sat;
– Peter Trimper este singurul locuitor de origine germana ramas in sat in prezent.

Harta Charlottenburg:

Sursa foto:1

free hit counter code