Statiunea Mamaia – perla litoralului romanesc

APRECIAZA ACEST ARTICOL>>>

Una din cele mai cunoscute staţiuni de pe litoralul românesc este Mamaia. Cu o istorie veche, construcţia aceste staţiuni din nordul Constanţei începe în 1906.

Amplasată în partea vestică a litoralului Mării Negre, staţiunea Mamaia este construită pe un grind între lacul Siutghiol şi mare.

Găzduind o plajă generoasă cu nisipuri fine, intisă pe circa 8 km şi o lăţime ce atinge pe alocuri 250 m, Mamaia este foarte populată pe timpul verii – mai-octombrie si are puţini locuitori permanenţi.
mamaia
Este o staţiune ideală atât pentru vacanţe de familie, cât şi pentru tineri, asigurând o mulţime de posibilităţi de amuzament şi facilităţi sportive precum sporturi de apa, tenis, bowling, minigolf sau biliard.

Mamaia este recunoscută şi pentru festivalul de muzică uşoară ce poartă acelaşi nume şi se desfăşoară în fiecare vara în cadrul Teatrului de vara Mamaia. Tot aici se află şi un radio, Radio Vacanţa care emite doar în lunile de vară în mai multe limbi străine pentru toşi turiştii.
mamaia litoral 1
Una dintre cele mai importante atracţii este telegondola. Inaugurată în anul 2004, Telegondola Mamaia este o instalaţie de transport pe cablu care permite traversarea aeriană a Staţiunii Mamaia oferând o panoramă splendidă asupra staţiunii Mamaia, Mării Negre şi Lacului Sutghiol.
Nu putem uita nici de Satul de Vacanţă care găzduieşte un ansamblu de aproximativ 30 de restaurante cu specific românesc. Fiecare restaurant reprezintă o zonă din România, astfel că fiecare este decorat rustic specific acelei zone.
mamaia litoral 2
Pentru iubitorii de scoici, Satul de Vacanţă este locul ideal de unde puteţi cumpara suveniruri lucrate manuale de localnici pe durata iernii. Puţină adrenalină nu strică , aşa că nu puteţi rata cel mai modern parc acvativ al litoralului românesc: Aqua Magic. Cu o întindere de 2,7 hectare parcul include tobogane, piscine pentru adulți și copii, căderi de apă, bazine, restaurante, baruri, fast-food-uri și magazine de suveniruri.

Dacă v-am stârnit curiozitatea, accesul către staţiunea Mamaia este foarte facil, fiind situată la 5 km de municipiul Constanţa aproximativ 10 minute. Iar dacă vreţi să exploataţi minunăţiile litoralul staţiunea Mamaia dispune de o gamă foarte largă de cazare pentru toate buzunarele cum ar fi Hotel Parc, Hotel Siret sau Vila Pontica.

Articol realizat de Alexandra Keyge.

free hit counter code