februarie 3, 2013 - romaniaoriginal

Statuia lui Decebal de la Cazanele Dunarii

Statuia lui Decebal de pe Dunare a fost construita realizata intre anii 1994 si 2004.

Statuia lui Decebal” se bucura de o inaltime de 55 de metri si o latime de 25 de metri.

Statuia in fapt,este o sculptura,si se afla in golful Mraconia,pe malul stang al Dunarii.Statuia a fost sculpatata in apropierea orasului Orsova,in zona Cazanelor Mici ale Dunarii.
statuia lui decebal orsova 2
Este catalogata drept cea mai mare statuie de piatra din Europa,fiind cu cativa metri mai mica decat Statuia Libertatii.Dunarea in aceste locuri este cea mai adanca,ajungand pana la 120 metri adancime.

In drum spre statuie,parasind orasul Orsova,vei fi intampinat de cateva pensiuni dragute,unde te poti caza daca doresti sa stai linistit cateva zile in aceasta zona frumoasa.
statuia lui decebal orsova 1
Statuia a fost realizata la initiativa omului de afaceri,istoricului amator Iosif Constantin Drăgan,care a investit un milion de euro in realizarea acesteia,la aceasta lucrand timp de 10 ani o echipa de 12 sculptori alpinisti.

Constructia acesteia,nelipsita de dificultati a fost finalizata in 2004.

Atractii Cazanelor Mici ale Dunarii / Decebal / golful Mraconia / Rex Decebal / statuia lui Decebal / statuia lui Decebal Orsova / statuie Decebal Dunare /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Citește articolul precedent:
Castelul Peles Sinaia poza 1
Castelul Peles din Sinaia – istoric,poze

Castelul Peles a fost contruit intre anul 1873 si 1914 la initiativa regelui Carol I,care,a fost incantat de ambianta locului,fiind...

Închide