Straja – statiune turistica de munte si schi

APRECIAZA ACEST ARTICOL>>>

Statiunea Straja este un loc frumos de munte din judetul Hunedoara.Pesisajele ce te lasa fara rasuflare si aerul rece de munte de aici il puteti intalni in sufletul Muntilor Valcan,la o distanta de 8 km de municipiul Lupeni,in zona Valea Jiului.
statiunea montana straja poza 5
Lupeniul este printre cele mai mari centre carbonifere din Romania,aici fiind exploatat carbunele de cea mai mare calitate din tara noastra,si anume huila cu o putere calorica foarte mare.

Statiunea Straja o puteti gasi,plecand din orasul Petrosani,aceasta fiind localizata la o distanta de aproximativ 20 km de acesta.Complexul turistic Straja este plasat la o altitudine de 1380 metri.
statiunea montana straja poza 3
In zona beneficiati de oportunitati de cazare la pensiuni private sau la cabane,partii de diferite dificultati dotate cu teleschi.

Va puteti bucura la Straja de zapada din luna decembrie pana in luna aprilie,o perioada destul de lunga pentru a te bucura de zapada in statiunea montana Straja.

Vei putea admira si Schitul Straja in zona,unde vei intalni ceva nemaipomenit inainte de a intra in acesta,un tunel lung de 50 metri care te va intampina cu scene din Vechiul si Noul Testament precum si alte scene biblice si religionase.
statiunea montana straja poza schit straja
Cum se poate ajunge in statiunea straja?
-cu trenul pana in gara Lupeni pe ruta Timisoara-Simeria-Craiova,iar apoi cu telescaunul
-cu masina pana in Petrosani pe DN 66,iar apoi se merge spre Lupeni.

Galerie foto statiunea Straja si Schit Straja

free hit counter code