Troscotul: Leac pentru reumatism

APRECIAZA ACEST ARTICOL>>>

Această plantă dă mari bătăi de cap grădinarilor, căci invadează deseori culturile şi greu se mai poate scăpa de ea. Putini ştiu că ar trebui sa-i acorde mai mult respect, căci constituie o plantă medicinală în adevăratul sens al cuvântului.

Troscotul ameliorează reumatismul
Părtile aeriene sunt folosite în scop terapeutic mai ales pentru normalizarea tranzitului intestinal. De asemenea, actionează asupra epiteliului renal, favorizând creşterea cantitătii de urină eliminată şi diminuând tensiunea arterială. Acestea sunt numai câteva dintre virtutile troscotului.

Pentru tratarea diareii, ulcerului gastric şi gutei, preparati o infuzie din una-două lingurite cu pulbere de plantă la 200 ml apă în clocot. Acoperiti vasul pentru 10-15 minute, apoi strecurati. Beti două-trei căni pe zi.

Articol preluat de pe YVE.RO

Credit: Photo by Leo Michels. Usage: Public Domain

În caz de metroragii, folositi maceratul din o lingură cu pulbere de plantă la 250 ml vin vechi. Lăsaţi 7-10 zile, apoi strecurati. Beti câte un păhărel înainte de fiecare masă.
Împotriva afectiunilor aparatului cardiovascular (insuficienţă cardiacă, hipertensiune, edeme) şi celor metabolice este eficientă infuzia din patru linguri de plantă măruntită la o cană cu apă fiartă. Luati trei linguri de ceai pe zi.

Pentru tratarea reumatismului şi bolilor ginecologice, recurgeti la băile cu apă caldă (37°C) în care s-a ținut timp de 15-30 de minute un săculet cu 500 g plantă uscată. Rămâneti în cadă minimum 20 de minute.

free hit counter code