Varful Gugu din Masivul Retezat Godeanu – mister si fenomene inexplicabile

APRECIAZA ACEST ARTICOL>>>

Varful Gugu se afla in Muntii Godeanu in proximitatea Masivului Retezat la o altitudine de 2291 metri.

Varful Gugu sau muntele Gugu cum mai este cunoscut,se afla la confluenta Olteniei,Banatului si Transilvaniei.

Varful Gugu se afla la o distanta de 25 de kilometri de Poiana Mărului din Caransebeş.

Varful Gugu este cunoscut in zona si „cel ce se ascunde privirilor”,si spun unii ca ar corespunde si cu Kogaiononul,muntele sacru al dacilor,unde a trait pentru o vreme Zalmoxis,zeul dacilor.
varful gugu din masivul retezat godeanu1
Circula zvonuri ca ar disparea cu totul la anumite ore si ca din cand in cand „explozii” de lumina inunda varful Gugu si imprejurimile acestuia,acestea fiind o serie de fenomene inexplicabile.

Multi turisti ce au incercat sa innopteze in zona varfului Gugu au acuzat stari neobisnuite,asemanatoare celor de insomnie,dificultati de respiratie,si atesta faptul ca nu au putut sa inchida un ochi toata noaptea.

Martorii oculari spun ca deseori,exploziile luminoase de pe varful Gugu,care „tasnesc” spre cer,par sa ia cu ele si varful.
varful gugu din masivul retezat godeanu 2
Fenomenele misterioase si invaluite in paranormal si energiile stranii din zona,au sesizat forurile superioare de specialitate si lumea stiintifica din domeniul acestor fenomene,odata cu prabusirea unui avion in zona,care pur si simplu a disparut fara urma.

Centrul de Stiinte Perspective” si „Asociatia Nationala pentru Cercetari Aplicative Parapsihologice” ambele cu sediul in Bucuresti s-au stabilit in zona pentru 2 zile in data de 17 si 18 august 1991.Acestia au facut fotografii si filmari din diferite perpective pe varful Gugu si in apropierea acestuia,si ei acuzand aceeasi stare de nervozitate si surescitare cat timp au stat aici.

Mare le-a fost mirarea,cand ajunsi la Bucuresti,au incercat sa descarce fotografiile si inregistrarile ce le-au efectuat in zona Varfului Gugu,cand au constatat cu stupoare ca in memoria acestora nu se inregistrase absolut nimic,nici macar o fotografie.
varful gugu din masivul retezat godeanu 2
Despre Vf.Gugu stim ca Jules Verne in romanul sau intitulat „Castelul din Carpaţi” a plasat actiunea romanului in aceasta zona,fara ca vreodata sa fi vizitat acest loc.Circula vorba ca Jules Verne ar fi fost „iluminat” de o fiinta celesta.Deasemenea si Victor Kernbach in cercetarea sa „Enigmele miturilor astrale” sustine ca Vf.Gugu reprezinta unul din punctele energetice esentiale ale Terrei.

In prezent,zona este invaluita in mister si paranormal,asa cum era si in anii 1991,iar foarte multi turisti,atat germani,francezi si englezi cat si de alte nationalitati,vin in aceasta zona,pentru a surprinde „exploziile” luminoase si pentru a se convinge de fenomenele ce au loc aici.

free hit counter code